Един от най-успешните клубове в Бундеслигата – Вердер, където помощник-треньор е бившият български национал Илия Груев, се оказа със сериозни проблеми в защита в началото на сезона.

Двама от основните браните на тима от Бремен ще бъде извън игра за дълъг период. Левият бек Лудвиг Аугустинсон в понеделник се подложи на операция заради постоянни болки в дясното коляно.

След проведената хирургическа интервенция в родината си, 25-годишният швед ще бъде извън игра за три месеца. Той се завърна с контузията на коляното след паузата за националните отбори през юни.

Днес се оказа, че централният защитник Йомер Топрак ще бъде извън игра по-дълго от очакваното. 30-годишният турски национал получи проблем с мускул и сухожилия на лявата подбедрица в събота при загубата с 2:3 от Хофенхайм. Той няма да бъде на разположение на треньора Флориан Кофелд за период от шест седмици.

Тези проблеми никак не облекчават работа на 36-годишния специалист, който вече е обект на критики заради слабия старт на сезона. Вердер загуби и двата си мача от началото на Бундеслигата – от Фортуна Дюселдорф (1:3) и Хофенхайм (2:3).

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ