Легендата на германския футбол Карл-Хайнц Шнелингер почина на 85-годишна възраст. 

Един от най-добрите защитници в историята на немския футбол е издъхнал в болница в Милано, където живееше в последните години и се занимаваше с бизнес, информираха от семейството на футболната икона. 

През 1966 година Шнелингер играе на финала на световното първенство на "Уембли", но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата. 

Четири години по-късно в Мексико той отново е в състава на Бундестима и се окичва с бронзов медал. 

Бившият защтиник има 47 мача и 1 гол за националния отбор. Той бележи при поражението от Италия на полуфинала на Мондиал 1970 - 3:4 след продължения. 

Шнелингер се превърна в легенда в Мача на века, както в Германия наричат полуфинала на Световното през 1970 г. срещу "адзурите", след като изравни резултата в 90-ата минута.

На клубно ниво играе за Кьолн, Тенис-Борусия (Берлин), италианските Мантова, Рома и Милан. 

С "росонерите" по веднъж печели шампионската титла в Италия и КЕШ, три пъти Купата на Италия и два пъти КНК. С Рома също има Купа на Италия, а с Кьолн става шампион на Германия.

Шнелингер е поредният именит германски футболист от миналото, който напуска този свят от началото на 2024 г. Припомняме, че на 7 януари почина най-голямата икона на немския футбол Франц Бекенбауер. На 20 февруари издъхна и Андреас Бреме, а през април от този свят след дълго боледуване си отиде и Бернд Хьолценбайн. 

 

#effzeh are in mourning over the loss of Karl-Heinz Schnellinger, who has passed away at the age of 85. Schnellinger...

Публикувахте от 1. FC Köln в Вторник, 21 май 2024 г.