Португалският национал Рафаел Герейро призна, че е отказал примамлива оферта от Барселона, за да премине в крайна сметка от френския елитен Лориен в Борусия (Дортмунд) през изминалото лято. 22-годишният ляв защитник, който играе и като дефанзивен халф, бързо се превърна в основен играч на вестфалци и любимец на феновете.

„Беше много трудно да откажа на Барселона. Дойде обаче моментът, в който трябваше да решавам. Предложението на Борусия (Дортмунд) ме убеди най-много. Много съм благодарен за това, че Барселона и ПСЖ ме искаха. Трябва да играя редовно, за да мога разумно да продължа да се развивам. За мое щастие нещата в Германия вървят много добре за мен”, заяви Рафаел Герайро пред френската телевизия Canal+.

ПСЖ също имал сериозен интерес към португалеца през лятото на 2015 година. „Миналата година имах предложение от ПСЖ, но реших да остана в Лориен, защото исках да играя колкото се може повече преди европейското първенство”, допълва португалецът, който със своите съотборници в националния тим спечели титлата на шампионата на Стария континент във Франция това лято.

От началото на сезона Герейро е записал 8 участия и 2 гола с екипа на Борусия (Дортмунд) в германската Бундеслига, като е подал и за други 3 попадения. В Шампионската лига той е вкарал 1 гол и е записал 2 асистенции до момента.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА