Аматьорският футболен Обервюрцбах, състезаващ се в регионалните първенства на германската област Саарланд, трупа популярност благодарение на порно звезда. Името на 30-годишната Лена Нитро от началото на сезона е изписано на екипите и анцузите на тима. Порно актрисата има участие в над 40 филма за възрастни и една от най-големите звезди от този бранш в Германия.

„След последния кръг на миналия сезон заедно с треньора Ерик Баус и капитана Йенс Еберсолд поговорихме относно следващия шампионат. Понеже искахме да привлечем повече популярност, посещение на мачовете си и да вземем някои по-добри футболисти, трябваше да направим нещо лудо в тази насока. Така стигнахме до идеята, че ни трябва нещо скандално върху екипите. Нещо наистина разгорещяващо“, обясни спортният директор Торстен Нелц.

Така два дни по-късно Нелц изпратил писмо до Лена Нитро, а от нейния мениджърски екип върнали положителен отговор: „Идеята е чудесна. Ще бъде супер.“

„След това заедно с нашия вратар Марк Ланг отидохме до Кьолн и се срещнахме с нея. Тя е чудесна и много земна“, допълни спортният директор.

Операцията по вдигането на популярността на Обервюрцбах явно е дала резултат. Доста хора ходят на мачовете на тима, а отборът е трети в класирането на своята група.

„Сигурен съм, че когато нашите контузени играчи се завърнат в игра, отборът ще излезе начело на класирането“, допълни Торстен Нелц.