Последният във временното класиране Шалке 04 завърши 0:0 при визитата си на Унион (Берлин) в мач от 21-ия кръг на германската Бундеслига и го спря да се изкачи на върха, оставяйки там шампиона Байерн. „Миньорите“ от Гелзенкирхен записаха четвърто поредно нулево реми в шампионата.

Домакините натиснаха от началото и първата по-опасна възможност дойде в 23-ата минута, когато Данило Доеки насочи топката точно под напречната греда на вратата на Шалке, но Ралф Фарман се намеси по впечатляващ начин и отрази.

В началото на второто полувреме нямаше опасни положения пред някоя от двете врати, като изобилстваха единоборствата в средата на терена.

В 81-ата минута футболистите на Унион имаха претенции за дузпа, след като играч на домакините се свлече в наказателното поле, но не получиха наказателен удар. Секуни по-късно Шералдо Бекер центрира в наказателното поле на Шалке в 82-рата минута, където Жордан Сиебатчеу засече, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Ралф Фарман.

Две минути преди изтичането на редовното време Бекер можеше да отбележи решаващото попадение с шут от границата на наказателното поле, но бранител на Шалке го бликира.

След равенството Унион събра 43 точки, колкото има и лидерът Байерн, но баварците са с по-добра голова разлика. Шалке 04 остана на дъното с 13 точки и е на 6 от спасителна позиция.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!