Последният в класирането на Бундеслигата Кьолн официално се раздели с треньора Петер Щогер. Новината беше очаквана още от снощи, но днес преди обяд 51-годишният австрийски специалист е имал среща с управата на „козлите“, на която е взето решение за прекратяване на договора му, който беше до 2020 година.

Заедно с Щьогер си тръгва и неговият асистент Манфред Шмид. До края на есенния полусезон в Бундеслигата начело на тима ще бъде Щефан Рутенбек, който в момента е треньор на отбора до 19 години. Негови асистенти ще бъдат Кевин Маккена и Маркус Даун, а за подготовката на вратарите ще отговаря Александър Баде.

Петер Щьогер беше начело на „козлите“ от лятото на 2013 година. Вчерашното равенство 2:2 с Шалке 04 се оказа последният му мач начело на Кьолн, който няма победа в Бундеслигата от началото на сезона. За 168 мача като треньор на отбора австриецът постигна 60 успеха, 54 равенства и 54 загуби.

В момента Кьолн участва и в Лига Европа, където в четвъртък му предстои мач срещу Цървена звезда в Белград. При успех „козлите“, които вече победиха Арсенал и БАТЕ Борисов, ще се класират за 1/16-финалите на турнира. Тимът е и на 1/8-финал в Купата на Германия, където на 19 декември играе с Шалке 04.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА