Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 1:0 гостуването на Кьолн в едно от дербитата на Рейн. Интригуващият мач от четвъртия кръг на Бундеслигата обаче не мина без инциденти. 

Дванадесет души бяха ранени в резултат на хвърлен фойерверк от фен на Кьолн. Инцидентът се случи през второто полувреме, а полицията реагира светкавично и арестува запалянкото, отговорен за деянието. Празноглавият фен решава да хвърли фойерверк към хора, очевидно без да мисли за последствията... 

Сред пострадалите има стюарди и фоторепортери, които са откарани в болница. Някои са били прегледани и пуснати да си ходят, докато други се е наложило да останат за лечение в в болничното заведение. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Кьолн се завърна този сезон в елита на германския футбол. За първи път от две десетилетия "козлите", Борусия (Мьонхенгладбах), Байер (Леверкузен) и Фортуна (Дюселдорф) са заедно в Бундеслигата. Четирите града са на близко разстояние един от друг по поречието на река Рейн в западна Германия. Дербитата между тези отбори винаги са били доста интригуващи, както и снощната среща на Кьолн със съседите от Мьонхенгладбах, които съумяха да измъкнат трите точки. 

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ