Преследвачът на Байерн в челото на Бундеслигата РазенБалшпорт (Лайпциг) изненадващо загуби с 2:3 при гостуването си на предпоследния Майнц. Преди началото на срещата от 18 кръг домакините бяха в серия от 10 поредни двубоя без победа във всички турнири (9 за първенство и един за купата на страната).

Американският защитник на „червените бикове“ Тайлър Адамс даде аванс на гостите в 15-ата минута. Това беше първото му попадение в Бундеслигата. Муса Ниакате изравни в 24-ата минута, а само шест по-късно Марсел Харстенберг върна преднината на тима от Лайпциг.

В 35-ата Ниакате отново възстанови равенството, а четири минути след почивката Леандро Барейро реализира победното попадение за Майнц.

С този успех домакините събраха актив от 10 точки, но останаха на 17-о място. РазенБалшпорт (Лайпциг) все още е втори с 35 точки, на четири зад лидера Байерн, който има мач по-малко.

Третият в подреждането Байер (Леверкузен) записа домакинско поражение с 0:1 от Волфсбург. Боте Баку вкара единствения гол в мача десет минути преди почивката. С този успех „вълците“ излязоха на четвърто място в класирането с 32 точки, колкото имат и „аспирините“.

Айнтрахт (Франкфурт) разби Арминия (Билефелд) с 5:1 като гост. Лука Йович вкара първия си гол след завръщането си при „орлите“ от Реал (Мадрид). Андре Силва реализира две попадения за успеха. Филип Костич също се разписа, а Йоаким Нилсон си отбеляза автогол. Серхио Кордоба беше точен за домакините.

Победата позволи на Айнтрахт (Франкфурт) да събере актив от 30 точки и да излезе на шесто място в класирането, вклинявайки се между Борусия (Мьонхенгладбах) с 31 пункта и Борусия (Дортмунд) с 29 т. Арминия е на 15-а позиция със 17 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА