Шалке 04 победи Вердер Бремен с 2:1 у дома в двубой от 30-ия кръг на германската Бундеслига. Българският национал Илия Груев влезе като резерва в 77-ата минута за гостите, след което тимът му допусна два гола

Двубоят започна с натиск от страна на гостите. В 18-ата минута Митчел Вайзер намери по страхотен начин Марвин Дукш, който се бе открил в наказателното поле и с удар с едно докосване прати топката във вратата, пазена от Алекзандър Шволов.

След центриране в наказателното поле на Вердер в 34-ата минута, Зимон Тероде засече опасно с глава, но Иржи Павленка внимаваше и успя да отрази прецизния удар на тарана на Шалке.

Гелзенкирхенци започнаха по-нахъсано второто полувреме. В 47-ата минута Мариус Бюлтер шутира от средна дистанция, но след ново страхотно спасяване Павленка успя да отрази.

След рикошет в наказателното поле на Вердер след статично положение Сеп ван дер Берг се възползва от рикошет и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, за да изравни резултата в 81-вата минута.

Във втората минута на добавеното време Шалке достигна до пълния обрат, след като Родриго Саласар намери Доминик Дрекслер, който бе забравен от бранителите на Вердер в наказателното поле. Халфът на Шалке успя да овладее и да прати топката в мрежата 2:1.

Шалке е на 17-о място с актив от 27 точки, като вече е само на една точка от зоната на спасението. Вердер Бремен пък е на 12-а позиция с 35 пункта в актива си.