Германският шампион Байерн има интерес към Кайл Уокър от спечелилия требъл Манчестър Сити и немския национал Кай Хавертц от Челси, твърди журналистът Флориан Платенберг.

Баварците следят изкъсо ситуацията с крайния защитник Уокър, който се очаква да напусне „гражданите“ през лятото. Към момента Байерн не осъществявал контакт нито с Уокър, нито с представителите му, но го следи отблизо и е в готовност да направи своя ход. Още повече, че се очаква Бенжамен Павар да си тръгне от „Алианц Арена“ до началото на новия сезон и баварците ще се наложи да му търсят заместник.

През изминалия сезон Уокър записа 39 мача във всички турнири, в които се отчете с една асистенция и три жълти картона. В  момента бранителят е оценяван на около 15 милиона евро.

В същото време Байерн е променил плановете си за нов централен нападател. Баварците искат да си осигурят германския национал Кай Хавертц, след като интересът към Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт към момента е охладен. Треньорът Томас Тухел е в основата на решението за привличането на германския национал, като от "Алианц Арена" вече са се информирали за условията, при които Челси ще се съгласи на продажба. Смята се, че лондочани ще искат около 70 милиона евро за своя футболист, за чийто подпис фаворит е Арсенал, а преди време името му бе спрягано и за Реал (Мадрид).