Борусия (Мьонхенгладбах) може да получи наказание за транспарант, отнасящ се индиректно до най-мразения отбор в Германия РазенБалшпорт Лайпциг, обиждан от феновете на всички отбори, на които гостува този сезон в германския елит. По време на мача между двата отбора, спечелен от гостуващия тим на РБ Лайпциг с 2:1 на „Борусия Парк”, феновете на „жребците” бяха опънали на Северната трибуна транспарант с надпис: „Осъждаме всеки хвърлен камък, който не е уцелил вас клиенти.”

Германският футболен съюз (ГФС) ще разследва случая, въпреки че преди и след срещата не се стигна до сблъсъци между феновете на двата отбора, както бе при визитата на РБ Лайпциг срещу Борусия (Дортмунд) преди две седмици. Другите плакати в сектора с привърженици на Маьонхенгладбах също бяха с критични текстове, но не и обидни.

На Борусия (Дортмунд) вече бе наложена глоба и наказание Южната трибуна, известна още като „Жълтата стена”, да остане затворена в домакинството на вестфалци срещу Волфсбург (3:0) миналата събота. Това се случи заради обидни плакати и сблъсъци с фенове на РБ Лайпциг преди две седмици.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!