РБ Лайпциг надви трудно у дома Щутгарт с 2:1 в първия мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига и се доближи на точка от лидера Байерн, който е с двубой по-малко.

Домакините поведоха в 25-ата минута, когато Доминик Собослай изпълни отлично пряк свободен удар и прати топката в десния ъгъл за 1:0. Осем минути по-късно десния страничен стълб помогна на гостите, след като Андрезиньо прати там топката след удар с глава.

След почивката в 50-ата минута Лайпциг удвои аванса си, след като Андре Силва пусна прекрасен пас за Доминик Собослай, който се измъкна от защитата и вкара втория си гол в мача.

Малко повече от четвърт час по-късно Йошко Гвардиол игра с ръка в наказателното поле, което не бе забелязано от съдията, но след намеса на ВАР той посочи бялата точка и така в 68-ата минута Крис Фрюх реализира дузпата за 2:1. До края на мача обаче гостите така и не успяха да стигнат до изравняване, въпреки че имаше над 6 минути добавено време.

След успеха си „червените бикове“ събраха 35 точки на второто място във временното класиране и са само на точка зад лидера Байерн, който е с мач по-малко. Шутгарт е 15-и с 16 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!