Преследвачът на Байерн този сезон РазенБалшпорт Лайпциг срази у дома Кьолн с 3:1 в среща от 22-ия кръг на германската ундеслига. Емил Форсберг (5) рано в мача изведе „биковете” напред в резултата след пас на Тимо Вернер, а в 34-ата минута Доминик Маро си вкара автогол за 2:0. Юя Осако (53) намали с гол за „козлите” след пас  на Олковски, но Тимо Вернер (65) след пас на Наби Кейта върна аванса от два гола на домакините за убедителния им краен успех. Така РБ Лайоциг остана на второ място с 48 точки, а Кьолн е седми с 33 точки.

Борусия (Дортмунд) също записа убедителна победа след 3:0 при визитата си на Фрайбург. Сократис Папастатопулос (13) след подаване на Рафаел Герейро и Пиер-Емерик Обамеянг (55, 70) след асистенции на Марко Ройс и Ерик Дурм. Така Обамеянг закръгли сметката си на 103 гола с екипа на вестфалци и изравни по този показател Роберт Левандовски, който сега е голмайстор на Байерн. След победата си „жълто-черните” са трети с 40 точки, а брайзгауци останаха девети с 30 точки.

Байер (Леверкузен) изненадващо загуби от гостуващия Майнц с 0:2. С ранни попадения на Щефан Бел (3) и асистиралият му Левин Йозтунали (11) гостите стигнаха до трите точки и са десети във временното класиране с 28 точки. „Аспирините” са осми с 30 точки.

Опашкарят Дармщад допусна домакински обрат и загуби от Аугсбург с 1:2. През първата част отборите не си вкараха гол, а малко след почивката Марсел Хелер (47) изведе „лилиите” напред в резултата след подаване на Гондорф. Пол Верхаег (55-дузпа) бързо изравни, а в края на мача Раул Бобадия (85) донесе победата на швабите от Бавария, които се изкачиха на 11-а позиция с 27 точки. Дармщад остава последен с 12 точки и на 10 зад спасителната 15-а позиция, на която към момента е Вердер. „Лилилиите” са на 8 точки от 16-ия Хамбургер, който е на позиция за запазване на мястото си в елита след бараж срещу третия от Втора Бундеслига.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА