РазенБалшпорт Лайпциг завърши зрелищно 2:2 при визитата си на Волфсбург в мач от 16-ия кръг на германската Бундеслига и не успя да измести шампиона Байерн от върха.

Норди Мукиеле (4) изведе гостите напред в резултата след пас на Емил Форсберг, а Воут Вегхорст (22) и Ренато Щефен (34) направиха пълен обрат още до почивката след асистенции на Яник Герхардт. Вили Орбан (54) изравни след почивката, но до края на мача „червените бикове“ не успяха да подчинят „вълците“.

След равенството РБ Лайпциг остана втори с 32 точки и на една от лидера Байерн, който е с мач по-малко. Волфсбург е шести с 26 точки.

Борусия (Дортмунд) пък се издъни у дома срещу последния Майнц 05 и завърши 1:1 с него. Левин Йозтунали (57) даде преднина на гостите след подаване на Дани Латца. Попадението още повече обърка домакините и малко по-късно съперникът можеше да удвои аванса си. След центриране от корнер Хак отправи удар с глава и топката се удари в гредата. Тома Мюние (73) все пак изравни за 1:1. Белгийският национал можеше да се превърне в абсолютен герой за домакините, тъй като секунди по-късно спечели дузпа. Бившият играч на ПСЖ навлезе в наказателното поле и бе спънат от Хак. Марко Ройс обаче пропусна отсъдената дузпа, като прати топката покрай вратата. Тимът на Терзич натисна, но без ясна идея, а в 78-ата минута за втори път гредата го спаси. След удар на Латца топката се удари топката срещна гредата и се разходи пред голлинията. До края Дортмунд атакуваше, но не създаде реална голова опасност. След ремито „жълто-черните“ са четвърти с 29 точки, а „червените“ изместиха Шалке 04 от предпоследната позиция със 7 точки и по-добра голова разлика, но и мач повече.

В други срещи от кръга Хофенхайм и Арминия (Билефелд) не успяха да си вкарат гол, а същото сториха още Кьолн и Херта, докато Вердер спечели с 2:0 срещу гостуващия Аугсбург.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА