Кой в Байерн трябва да поеме отговорността за изоставането на девет точки зад Борусия (Дортмунд)? Шефовете Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге, естествено, тъй като очевидно направиха грешен избор на треньор измежду вариантите Томас Тухел, Люсиен Фавър и Нико Ковач. Като добавка запазиха ядрото на отбор, който се провали на световното първенство през лятото и пет поредни пъти се издъни срещу испански отбори в Шампионската лига.

Оставката на управата ще е пореден повод за възхищение, но то няма да има нищо общо с отличната работа през последните десетилетия. Причината – тя няма да промени нищо в отбора.

Грешното селектиране на играчи не може да бъде коригирано по време на сезона с привличането на нови и разкарването на ненужни играчи. Така единствената опция остава смяна на треньора, която да доведе до кратковременно подобрение.

Фаворитът за наследник на Нико Ковач е Арсен Венгер. Специалист, който като Отмар Хицфелд и Юп Хайнкес, има аура и усет към талантливи младоци и налични на пазара суперзвезди.

В Байерн са наясно, че Венгер е свободен в момента, но е опция за всеки голям европейски клуб, който има проблеми. Такива има немалко. Затова в Мюнхен трябва да са бързи и да го сложат на мястото на Ковач по скоростен начин.
Матиас БРЮГЕЛМАН, „БИЛД“
Превод на Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19