Треньорът на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел може да продължи да се притеснява за поста си, въпреки че отборът се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига още миналата седмица след убедителна победа срещу Бенфика (4:0) в реванша на „Сигнал Идуна Парк”. Вицешампионът на Германия от миналия сезон обаче веднага разочарова в Бундеслигата с поражение при визитата си на Херта (1:2) в Берлин, а утре му предстои да изиграе отложения мач от 1/4-финалите за Купата на Германия. Вестфалци гостуват на третодивизионния Шпортфройнде Лоте утре от 19:30 часа българско време и ако спечелят, ще се класират за 1/2-финал срещу Байерн в Мюнхен.

Според немския таблоид „Билд” ротациите, които Томас Тухел прави в състава си (4 промени срещу Херта в сравнение с мача срещу Бенфика), може да му костват работата начело на „жълто-черните”. В Берлин като титуляри започнаха Андре Шюрле, пропилял изгодна възможност за гол в самото начало, и Матиас Гинтер, замесен и при двете попадения на домакините.

„На практика сами се бихме”, отсече босът Хан-Йоахим Вацке след мача на „Олимпийския стадион” в Берлин.

Така вместо да настигне сензацията РБ Лайпциг и да бъде на три точки от второто място, Дортмунд вече е преследван от Херта, който е на три точки зад вестфалци.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!