ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Байерн се провали грандиозно и загуби с 1:3 при визитата си на Майнц в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата, давайки възможност на Борусия (Дортмунд) да го измести от върха при победа над Айнтрахт (Франкфурт). Баварците поведоха с гол на Садио Мане (29), но допуснаха обрат в рамките на около 15 минути. Точни за успеха на домакините бяха Людовик Ажорк (65), Леандро Барейро (73) и Аарон Мартин (79).

Гостите получиха тежък удар още в 9-ата минута, когато Алфонсо Дейвис се контузи и беше заменен принудително от Нусаир Мазрауи. Шест минути след това Джамал Мусиала изведе Садио Мане сам срещу Робин Центнер и сенегалецът вкара гол, който бе беше зачетен заради вдигнат флаг за засада и потвърждение за това от ВАР.

В 29-ата минута играчите на Томас Тухел все пак поведоха, след като Леон Горетцка комбинираха с Жоао Кансело и португалецът намери с остро центриране на далечната греда Садио Мане, който се разписа за 0:1. До почивката гостите продължиха да нападат, но не успяха да стигнат до втори гол.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

След почивката Майнц вдигна оборотите и в 54-ата минута удар от движение на Аарон Мартин премина покрай целта. В 65-ата минута след центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на Байерн се получи разбъркване и вратарят Ян Зомер спаси удар на Лий, а при добавката Людовик Ажорк беше безпощаден за 1:1.

В 73-ата минута Ажорк беше намерен в наказателното поле и свали с глава към Карим Онисиво, който асистира на Леандро Барейро за 2:1. Домакините нокаутираха Байерн с трети гол в 79-ата минута, когато Аарон Мартин овладя отляво на наказателното поле и с хубав удар преодоля Зомер за 3:1. В добавеното време на срещата гостите имаха две възможности да върнат един гол, но резултатът се запази непроменен и първото им място е сериозно застрашено.

След шокиращата загуба баварците остават лидери с 59 точки, но Борусия (Дортмунд) е втори с 57 пункта и мач срещу Айнтрахт (Франфурт) тази вечер. Майнц излезе на шеста позиция с 45 точки.

В другите срещи от кръга по същото време Волфсбург спечели убедително с 5:1 при визитата си на Бохум, Вердер победи с 4:2 като гост на Херта, като Илия Груев се появи в игра за тима от Бремен в 90-ата минута, а Хофенхайм отстъпи у дома с 1:3 на Кьолн.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК