ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

РБ Лайпциг шокира Байерн и го срази с 3:1 на „Алианц Арена“ в мач от предпоследния 33-и кръг в Бундеслигата, правейки огромна услуга на втория Борусия (Дортмунд), който при победа на утре в Аугсбург може да вземе две точки аванс на върха преди последните срещи за сезона. Серж Гнабри изведе баварците напред в резултата през първото полувреме, но след попадение на Конрад Лаймер и точно изпълнени дузпи от Кристофър Нкунку и Доминик Собослай „червените биковете“ осъществиха пълния обрат и се бетонираха на третото място, класирайки се за Шампионската лига.

Двубоят започна с натиск на баварците и в 18-ата минута Томас Мюлер получи топката в наказателното поле на РБ Лайпциг, след което шутира към левия ъгъл, но Янис Бразвих отрази. Томас Мюлер можеше да шутира в 25-ата минута, но избра да продължи топката за Серж Гнабри, който с помощта на страничния стълб реализира за 1:0. Четири минути след това Джамал Мусиала овладя подаване от свой съотборник и си освободи място за удар, след което шутира на сантиметри от десния страничен стълб.

Доминик Собослай се опита да изненада Ян Зомер с удар от далечна дистанция в 34-ата минута, но стражът на баварците се разтегна и улови топката. Секунди след това Кристоф Нкунку шутира от близко разстояние, но Зомер отрази. Последва добавка от страна на Дани Олмо и ново феноменално спасяване на швейцарския страж.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката гостите натиснаха и в 65-ата минута след добре развита контраатака Нкунку се опита да комбинира със свой съотборник, но топката рикошира в краката на бранител, а Конрад Лаймер изравни за 1:1.

В 76-ата минута РБ Лайпциг получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар, след като Бенжамен Павар повали опонент в собственото си наказателно поле, а Кристоф Нкунку реализира дузпата за 1:2. Десет минути по-късно Нусаир Мазрауи игра с ръка в собственото си наказателно поле, след като не успя да се ориентира добре при центрирана топка и гостите получиха втора дузпа, а Доминик Собослай оформи крайното 1:3.

След загубата баварците все още са лидери с 68 точки, но имащият точка по-малко Дортмунд може да излезе на върха при успех в Аугсбург. Така битката за титлата е в ръцете на вестфалците. РБ Лайпциг пък си подсигури участието в Шампионска лига през следващия сезон, след като е непоклатим от третото място с 63 точки и 4 аванс пред четвъртия.

БАЙЕРН - РБ ЛАЙПЦИГ 1:3
1:0 Серж Гнабри (25), 1:1 Конрад Лаймер (65), 1:2 Кристофър Нкунку (75-дузпа), 1:3 Доминик Собослай (86-дузпа)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!