ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Фрайбург поднесе голямата сензация на 1/4-финалите за Купата на Германия, след като обърна Байерн с 2:1 в Мюнхен с дузпа в последните секунди и изхвърли баварците от надпреварата. 

Домакините натиснаха в началото и след пропуск на Лерой Сане в 12-ата минута, когато топката премина на сантиметри от целта, поведоха с гол на Дайо Упамекано (19), който засече с глава центриране от корнер на Йошуа Кимих.

Гостите изравниха скоро след това с красиво попадение на Николас Хьофлер (27), който пое избита от защитник топка и с мощен удар от далечна дистанция не остави шансове за вратаря Ян Зомер. Пет минути след това Томас Мюлер бе близо до гола, но изстрелът му мина встрани от вратата. В добавеното време на първата част удар на Мюлер бе изчистен от голлинията. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Баварците продължиха да доминират и след почивката, а в 62-ата минута Бенжамен Павар опита с глава да засече центриране, но отправи неточен удар. Седем минути след това Жоао Кансело опита да насочи топката към долния ляв ъгъл на Марк Флекен, но вратарят внимаваше и спаси. 

В 73-ата минута Сане си освободи място за шут, но един от съотборниците му без да иска блокира удара му. Мачът вървеше към продължение, но в третата минута от добавеното време Джамал Мусиала игра с ръка в наказателното поле и съдията посочи бялата точка, а Лукас Хьолер (90+5-дузпа) реализира наказателния удар и прати Фрайбург на 1/2-финалите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и вTelegram
Присъединете се в канала ТУК