След отпадането на носителя на трофея Байерн в миналия кръг се стигна до нова сензация в турнира за Купата на Германия. Четвъртодивизионният Рот Вайс Есен елиминира още един от фаворитите Байер (Леверкузен), побеждавайки го с 2:1 след продължения, класирайки се за 1/4-финалите на надпреварата. В редовното време съперниците не си отбелязаха гол, а "аспирините" на четири пъти удариха гредите.  

В самия край на първото от двете продължения Александър Драгович подаде към Леон Бейли (105), който преодоля вратаря Даниел Давари и даде преднина на гостите, а те решиха, че са си свършили работата. Домакините обаче не се предадоха и първо изравниха с гол на Огузан Кефкир (108), а малко преди края Симон Енгелман (117) донесе успеха на Рот Вайс Есен, възползвайки се от асистенция на Седрик Харенброк.

В друга среща от 1/8-финалите екзекуторът на Байерн от миналия кръг Холщайн Кил надви драматично друг втородивизионен тим Дармшадт 98 със 7:6 след изпълнение на дузпи. В редовното време резултатът бе 1:1 след голове на Сера (58) за домакините и Дурсун (86) за гостите. В продълженията нямаше попадения, а при изпълненията от бялата точка също като в мача с баварците футболистите на Холщайн Кил бяха по-точки, бъркайки два пъти срещу три грешки на "лилиите".