Шестият в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах отпадна изненадващо Купата на Германия, след като загуби с 1:2 от втородивизионния Дармщад като гост на 1/16-финалната фаза на турнира.

Дармщад започна много силно срещата, като натисна още от първата минута. Малко след началото на срещата титулярният вратар на "жребчетата" Ян Зомер се контузи и беше заменен от Тобиас Зипел. В 23-ата минута Филип Тийц даде аванс на "лилиите", след като се разписа след асистанция на Марвин Меелем. 

Три минути след началото на втората част Лука Нетц успя да изравни резултата. Крайният защитник се озова на стрелкова позиция след отлично подаване на Аласан Плеа. Крайният резултат оформи резервата Аарон Зайдел десет минути преди края. Нападателят нахлу в наказателното поле и с удар по диагонала вкара за крайното 2:1. 

В друг мач от днес Волфсбург надви с 2:1 като гост Айнтрахт Брауншвайг. "Вълците" поведоха с гол на Матиас Сванберг в 8-ата минута. Пет минути преди края на първата част Морис Мултауп изравни. Победното попадение за гостите вкара Якуб Камински в 65-ата минута. 

Бохум успя да се справи с лидера в Трета Бундеслига Елверсберг с 1:0 като гост. Единственото попадение в срещата вкара Антони Лосила в края на срещата. 

Хофенхайм се класира за осминафиналите за Купата на Германия, след като разби с 5:1 у дома Шалке 04. Двата отбора се изправиха един срещу друг в Бундеслигата преди няколко дни, а зинсхаймци разбиха „кралскосините” и в Гелзенкирхен с 3:0.