Херта получи сериозен удар по амбициите си в битката за място в евротурнирите. Тимът от Берлин няма да може да разчита на един от основните си играчи. Халфът Мичел Вайзер ще бъде извън игра за период между 2 и 4 седмици.

22-годишният футболист получи контузия на лявото бедро по време на мача между младежките национални отбори на Германия и Англия. Днес той премина преглед в Берлин, който показа сериозността на контузията.

„Това е неприятна новина за нас и за Мичел. Контузията е на същото място, където получи травма по време на мача с Лайпциг в края на миналата година и пропусна няколко срещи в началото на 2017 година“, заяви треньорът на „Старата дама“ Пал Дардай.

Другата неприятна новина за Херта дойде от САЩ. Защитникът Джон Бруукс напусна преждевременно лагера на американския национален отбор заради инфекциозно заболяване. Берлинчани се надяват, че 24-годишният бранител ще бъде възстановен за мача срещу Хофенхайм в петък.

След 25 изиграни кръга Херта заема пето място в класирането с 40 точки, като изостава на пет зад Хофенхайм и има аванс от три точки пред шестия Кьолн. Пета и шеста позиция в Бундеслигата гарантират участие в Лига Европа.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА