Байер Леверкузен вече си осигури титлата в Първа Бундеслига, но има още една цел в последния си мач от първенството в събота. "Аспирините" искат да станат първият отбор в елита, завършил сезона непобеден.

"Утрешният ден може да бъде исторически. Искаме да останем непобедени и да бъдем първият отбор, който ще направи целия сезон без загуба в Бундеслигата. В събота чувството ще бъде като в първия от трите финала", каза треньорът на Леверкузен Шаби Алонсо на пресконференция в петък.

Байер е непобеден в 50 поредни мача във всички турнири през този сезон. Равенството у дома с Аугсбург в събота е достатъчно, за да запише непостиган до момента рекорд в Бундеслигата.

След двубоя "аспирините" ще получат шампионската титла на Германия, която е първа в клубната история.

"Това е много важен и специален мач за нас. Имаме още 90 минути да играем преди да спечелим този трофей. Разбира се, очакваме с нетърпение да празнуваме след мача с нашите фенове", каза още Алонсо, цитиран от ДПА.

Отборът от Леверкузен ще трябва да празнува умерено, тъй като може да напише още повече история през следващата седмица, ако спечели финала в Лига Европа срещу Аталанта на 22 май, както и финала за купата на Германия срещу Кайзерслаутерн три дни по-късно.

"Ние сме говорили само и единствено за Аугсбург", допълни испанският специалист.

Контузеният Флориан Вирц, който през тази седмица беше включен в предварителния състав на Германия за Евро 2024, се очаква да играе утре.