Шалке 04 стартира със загуба новия сезон в германската Бундеслига, след като падна с 0:1 при визитата си на Айнтрахт (Франкфурт). Домакините стигнаха до успеха си с гол още в 13-ата минута на звездата си Александър Майер след пас на Хущи. През второто полувреме в 68-ата минута Майер пропусна дузпа, а в 79-ата минута ямайският бранител Майкъл Ектор получи червен картон и Айнтрахт завърши мача в намален състав. „Миньорите” от Гелзенкирхен обаче не се възползваха от численото си преимущество на терена за реализиране поне на изравнителен гол и си тръгват без точки от Франкфурт.

Аугсбург пък загуби у дома от Волфсбург с 0:2. Победните попадения за „вълците” реализира Даниел Дидави в 35-ата минута след пас на Бас Дост и Рикардо Родригес в 89-ата минута. Новото попълнение на гостите Марио Гомес не игра в тази среща.

Хамбургер и Инголщад поделиха точките след 1:1 на „Фолкспаркщадион”. Американецът Боби Ууд вкара в 30-ата минута за „червените шорти” след дълъг пас на вратаря Рене Адлер за 1:0, а в 79-ата минута Лукас Хинтерзеер изравни за гостите от града на Ауди.  

Кьолн започна убедително с 2:0 у дома срещу Дармащад. Головете за „козлите” бяха дело на Марсел Рисе в 11-ата минута и Антони Модест в 61-ата след пас на Артьом Рудневс. „Лилиите” така и не намериха сили поне за почетен гол. 

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!