Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Шалке 04 и Борусия (Дортмунд) завършиха зрелищно 2:2 в рурското дерби от 24-ия кръг на германската Бундеслига, а ремито отдалечи "жълто-черните" на 2 точки от лидера Байерн. Гостите на два пъти повеждаха на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен с голове на Нико Шлотербек (38) и Рафаел Герейро (60), но попадения на Мариус Бюлтнер (50) и Кенан Караман донесоха точката на „кралскосините“. С това равенство бе сложен край на серията от 8 поредни победи на „жълто-черните“ в Бундеслигата.

След равностойно начало едва в 26-ата минута дойде първото по-сериозно положение, след като Джуд Белингам позволи на Алекс Крал да му отнеме топката в центъра на терена. Последва контаратака, при която Михаел Фрей центрира по земя отдясно, но ударът на Родриго Салазар мина покрай вратата. Четири минути след това „жълто-черните“ отговориха с шут на Дониел Мален, но Ралф Ферман отрази с блестяща намеса.

В 38-ата минута Рафаел Герейро пусна топката към Нико Шлотербек, който напредна към наказателното поле на Шалке и с шут по земя от около 25 метра порази вратата на Ферман за 0:1.

След почивката тимът на Томас Райс тръгна по-добре през и в 50-ата минута изравни с гол на Мариус Бюлтнер, който получи извеждащ пас от Фрей. Десет минути по-късно Емре Джан изведе Рафаел Герейро, който влезе в наказателното поле и с мощен удар с левия крак вкара за 1:2.

В 65-ата минута играчите на Един Терзич можеха да увеличат аванса си, след като Мариус Волф намери Джейми Байноу-Гитънс, но шутът на младока мина на сантиметри от левия страничен стълб. Домакините на свой ред в 80-ата минута изравниха, след като Мариус Бюлтнер центрира добре отляво и Кенан Караман вкара с глава за 2:2.

До края на мача Дортмунд натискаше, докато Шалке търсеше шансовете си на контраатаки. В 88-ата минута Едер Баланта бе забравен в наказателното поле, но силният му шут бе спасен от Майер.

След равенството Дортмунд пропусна да се изравни с Байерн на върха във временното класиране и остава втори с 50 точки, на 2 зад баварците. Шалке 04 пък се отлепи от дъното и е на 17-о място с 20 точки, изпреварвайки Хофенхайм.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!