Шалке 04 спечели с 2:0 при визитата си на регионалния съперник Байер (Леверкузен) в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига и се изравни по точки с втория във временното класиране Борусия (Дортмунд).  

Гуидо Бургщалер (11) получи дълго извеждащо подаване от Даниел Калиджури, прехвърли защитник и с прецизен удар изведе „миньорите” от Гелзенкирхен напред в резултата. В 38-ата минута Доминик Кор от домакините получи втори жълт картон и бе изгонен. Това усложни задачата на „аспирините”, които въпреки намаления състав играха равностойно през втората част. В нея по-добрите шансове отново имаха „кралскосините”, но пропуски направиха Бреел Емболо и Налдо на два пъти.

В самият край на срещата гръцкият бранител Ретсос извърши нарушение в наказателното поле на домакините, а Набил Бенталеб (89-дузпа) реализира от бялата точка и оформи крайния резултат.

След победата си Шалке 04 събра 40 точки и се изравни с втория Борусия (Дортмунд), но остава на трета позиция заради по-слабата си голова разлика. „Аспирините” са пети с 38 точки.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!