Германският шампион Байерн излезе с официална позиция относно разкритията на Football Leaks и немското списание „Шпигел”, според които баварците имат основна роля в плановете за създаване на европейска Суперлига и искат да напуснат Бундеслигата. Изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, който шеф на Асоциацията на европейските клубове (ECA), пък е посочен като двигател за сформирането на Суперлигата, която би се провеждала извън рамките на УЕФА и се очаква да предшества края на Шампионската лига.

„Списание „Шигел“ твърди в своя брой № 45 от 3 ноември 2018 година, че Карл-Хайнц Румениге като председател на Асоциацията на европейските клубове е извършил предателство към всички средни и по-малки членуващи клубове. „Аз в пълна степен и явно отхвърлям тези твърдения”, декларира Румениге. „Гласуването в подкрепа на реформите, съгласувани между УЕФА и ЕСА, беше единодушно.” Нито той, нито футболен клуб Байерн Мюнхен някога са действали в ущърб на ЕСА”, се казва в позицията на първенеца в Бундеслигата.

„Байерн нито е запознат с актуалните планове за т.нар. Суперлига, за която „Шпигел” също докладва, нито пък е участвал в преговори във връзка с подобни планове. Футболен клуб Байерн няма никаква идея защо е цитиран в документ с подобно съдържание от „Шпигел”.”

„Футболен Клуб Байерн Мюнхен стои зад своето членство в Бундеслигата и, поне докато аз съм председател на борда в Байерн, ще подкрепя всички клубни надпревари, организирани съвместно от УЕФА и ECA”, добавя Румениге.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК