Щутгарт спечели убедително с 3:0 при визитата си на Хофенхайм в мач от 26-ия кръг на германската Бундеслига и продължава да преследва втория Байерн. Точни за „швабите“ бяха Енцо Мийо (16), Серу Гираси (45+1) и Джейми Левелин (68).

В Зинсхайм гостите поведоха в резултата с гол на Енцо Мийо в 16-ата минута, когато той получи топката от Денис Ундав в наказателното поле и с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Оливер Бауман.

В добавеното време на първото полувреме Ундав подаде към Серу Гираси, който бе оставен непокрит в наказателното поле и вкара свой 21-ви гол в Бундеслигата за сезона.

След почивката Щутгарт вкара и трети гол, който бе дело на Джейми Левелинг, който бе на правилното място и до него достигна една топка след блокиран изстрел на Хироки Ито. Левелинг само това и чакаше и промуши топката в долния десен ъгъл, подпечатвайки успеха за „швабите“.

С този успех Щутгарт събра 56 точки на третото място, като е на 4 зад втория Байерн, докато Хофенхайм е 8-и с 33 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!