Българската футболна легенда Красимир Балъков и останалите герои на Щутгарт от спечелването на Купата на Германия през 1997 година бяха поканени на днешния домакински мач на „швабите“ срещу Фрайбург, за да се отбележи 20-ата годишнина от спечеления трофей.

Новината беше съобщена от официалния сайт на Красимир Балъков, както и от профила на магическия халф във „Фейсбук“. И двете публикации бяха придружени от галерия със снимки от триумфа на Щутгарт през 1997 година.

ПЪЛНИЯТ ТЕКСТ В САЙТА НА КРАСИМИР БАЛЪКОВ
Точно преди 20 години отборът на Щутгарт спечели Купата на страната. На финала футболистите на Йоги Льов побеждават Енерги Котбус с резултат 2:0 пред повече от 76000 зрители на Олимпийския стадион в Берлин. Головете са дело на Джоване Елбер, а с основна заслуга за победата са Красимир Балъков и Фреди Бобич от знаменития магически триъгълник на Щутгарт.

По повод годишнината, новият президент на клуба Волфганг Дитрих е поканил всички участници във финалния мач за Купата, да присъстват на двубоя от първенството на Бундеслигата с тима на Фрайбург тази неделя. Преди мача ще бъде отдадено дължимото на футболистите, които са постигнали един от големите успехи в най-новата история на петкратния шампион на страната ВФБ Щутгарт.

Сред присъстващите ще бъде и най-обичаният футболист на „швабите” Красимир Балъков, който изигра за клуба 236 мача и отбеляза 54 гола, а в сърцата на феновете остана като най-добрият играч на тима за всички времена. Магическият халф е в Щутгарт във връзка с откриването на своето футболно училище и въпреки многото ангажименти по време на краткия си престой, е приел да посети честването на „Мерцедес - Бенц Арена”.
 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА