Щутгарт спечели с 1:0 при визитата си на Аугсбург в първи мач от 33-ия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение в срещата вкара Серу Гираси (48), а след успеха си гостите събраха 70 точки в актива си и изпреварват Байерн, който е с 69, за да изкачат на второто място. Аугсбург пък е 9-ти с 39 точки.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите. В 13-ата минута Крис Фюрих получи топката в наказателното поле и стреля от близко разстояние, но топката премина покрай левия страничен стълб. Дениз Ундав шутира от границата на наказателното поле на Аугсбург в 30-ата минута, но Томаш Кубек блесна със страхотно спасяване.

Джейми Левелинг пропиля страхотен шанс в 36-ата минута, когато навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, но разтресе десния страничен стълб на вратата.

Щутгарт продължи с натиска си на старта на второто полувреме. Енцо Мило направи страхотно дълго подаване към Серу Гираси, който демонстрира нюх към гола и изпрати топката в мрежата в 48-ата минута. Гостите потърсиха и втори гол, с който да решат мача. В 87-ата минута Силас получи топката в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл на вратата, но отново Томаш Кубек се намеси по брилянтен начин.

Аугсбург направи няколко атаки в добавеното време, които обаче бяха неуспешни, а Щутгарт си тръгна с трите точки и изпревари Байерн, който е с мач по-малко.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!