В събота Кьолн приема Байерн в мач от последния кръг, в който баварците се нуждаят от задължителна победа, за да запазят шансове за титлата. Грандът от Мюнхен може да запази притежанието на „сребърната салатиера“ само при успех над „козлите“, а в същото време „жълто-черните“ да не победят Майнц на „Сигнал Идуна Парк“.

Излизащият в Кьолн в. „Експрес“ обяви, че местният клуб ще получи шестцифрен бонус при титла на Борусия (Дортмунд). Това не е премия за победа на Байерн. Става дума за сума, вписана в договора за трансфер на Антони Модест, който в началото на сезона премина от „козлите“ при „жълто-черните“.

Сделката за 5 милиона евро беше направена спешно от дортмундци, когато се разбра за рак на тестисите на Себастиан Алер. В договора между двата клуба има точка, според която при спечелване на трофей от страна на Модест с екипа на Борусия, Кьолн ще получи допълнителен бонус. 35-годишният нападател не направи добър сезон на „Сигнал Идуна Парк“ и за 18 мача вкара само два гола.

В Борусия (Дортмунд) има и друг футболист, който премина от Кьолн през миналото лято. „Жълто-черните“ привлякоха 25-годишния халф Салих Йозджан, плащайки откупната клауза от 6 милиона евро. Заради това „козлите“ не успяха да вкарат в договора за сделката условия за допълнителни бонуси.