Кьолн разби у дома Херта с 5:2 в първия мач от 32-ия кръг на Бундеслигата и закотви „старата дама“ от Берлин на последното място във временното класиране с 25 точки. „Козлите“ са на 10-а позиция с 41 точки на сметката си.

На „Райн Енерги Щадион“ домакините поведоха още в 8-ата минута, когато Ерик Мартел центрира в наказателното поле, където най-високо скочи Дейви Зелке и с глава вкара за 1:0. Десет минути по-късно Лукас Тузар овладя избита топка и я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Кьолн за 1:1.

Феновете на „козлите“ бяха шокирани в 33-ата минута, когато Доди Лукебакио центрира добре в наказателното поле, където Стеван Йоветич показа класата си и с красив удар направи обрата пълен - 1:2.

По-добрата игра на домакините си каза думата и в 39-ата минута Тибо Хюберс с глава изравни за 2:2, засичайки центрираната от пряк свободен удар топка на Флориан Кайнц. Четири минути по-късно Линтон Мина намери Ели Скири в наказателното поле и останал сам срещу вратаря, той не сбърка за 3:2.

След почивката хората на Щефен Баумгарт бяха по-вдъхновени и вкараха нови два гола. В 69-ата минута Мина се отчете с нова асистенция, центрирайки в наказателното поле отдясно, където на далечната греда Тим Хюберс шутира от много труден ъгъл и да вкара за 4:2.

Девет минути преди края на редовното време Денис Хусеинбашич оформи крайното 5:2 за радост на феновете на "козлите".

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!