Те бяха почетени като герои и носени на рамене през терена: Йозеф Лехлер, Зигмунд Харингер, Конрад Хайдкамп, Йозеф Бергмайер, Оскар Роор и компания постигат нещо историческо пред впечатляващи кулиси и печелят първата шампионска титла за Байерн на този ден преди 85 години.

55 000 футболни фенове потеглят на 12 юни 1932 година до Нюрнберг, защото тогава предстои финалът на немското първенство между Байерн и Айнтрахт (Франкфурт). Стотици от тях тръгват в събота сутринта около 06:00 часа местно време от Мюнхен, за да стигнат навреме в неделя следобед в 16:00 часа на стадиона за началния удар. Пътят си заслужава, защото те виждат спиращ дъха мач. В началото си личи, че двата тима за първи път са на финал, но след това баварците се налагат.

В 34-ата минута Оскар Роор бележи от дузпа, отсъдена за игра с ръка. След изпълнението от бялата точка се вдига прах, а вратарят Шмит не реагира навреме с ръката (снимката горе). След това Байерн пропуска безброй шансове до 75-ата минута, когато Крум вкарва дълго жадувания гол за 2:0 и решава срещата.

Фенове и играчи празнуват този успех заедно на тревата, а в Мюнхен празникът продължава. В 10 превозни средства с впрегнати коне (на снимката долу) отборът ликува по улиците на Мюнхен. От Централната гара, през Байерщрасе, площад Карл и Кауфингерщрасе до кметството всички къщи са украсени със знамена. Това е първата шампионска титла в историята на Байерн. В последните 85 години са спечелени още 26, но всичко започва на 12 юни 1932 година.

Официален сайт на Байерн
Превод от немски: Георги Георгиев/БЛИЦ СПОРТ