ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Защитникът на Реал Мадр4ид и германския национален тим Антонио Рюдигер предизвика скандал в родината си. Още преди две седмици той изпрати послание в началото на постите за Рамадан и поздрави всички вярващи мюсюлмани, но известният журналист Джулиан Райхелт го обвини, че жестът му е познат символ на радикални ислямистки групи.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Реакцията на журналиста предизвика буря в Германия, така че сега самият футболист, както и Германският футболен съюз (ГФС) направиха официални съобщения. Рюдигер обяви, че е завел дело срещу журналиста в съд в Берлин за "обида и клевета", а ГФС застана зад своя футболист и обяви, че журналистът разпространява език на омразата.

Журналистът не се страхува от окончателната присъда и обяви, че има основателни причини за подобно тълкуване на жеста на Рюдигер. Според Райхелт радикалните ислямистки групи вдигат пръст, за да отпразнуват смъртта на своите жертви, така че той моли публичните личности да бъдат много внимателни, когато публикуват каквото и да е съдържание в социалните медии.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!