Заемащият предпоследното място в Бундеслигата Фортуна (Дюселдорф) записа убедителна победа с 4:1 над Херта в мач от 11 кръг на Бундеслигата. Старата дама остана с човек по-малко в края на първото полувреме след втория жълт картон на Максимилиан Мителщад и през втората част новакът в германския елит се възползва от численото си предимство.

Резервата Бенито Раман вкара два гола за Фортуна, след като преди това Такаши Усами и Роувен Хенингс бяха дали аванс от две попадения за тима от Дюселдорф. Дейви Зелке, който влезе в игра през втората част, беше точен за Херта в 88-ата минута, когато берлинчани изоставаха с 0:3.

Последният в класирането Щутгарт спечели с 2:0 гостуването си на Нюрнберг. Мачът беше решен през втората част. Тимо Баумгартъл откри в 68-ата минута. Попадението му сложи край на головата суша на швабите, продължила 377 минути. Резервата Ерик Томи беше точен осем минути преди края.

Фортуна (Дюселдорф) е на 17-о място в класирането с осем точки, колкото и 18-ият Щутгарт. Херта заема осмо място с 16 точки, след като записа две поредни загуби и в серия от пет поредни мача без победа. Нюрнберг е 15-и с 10 точки. Франките нямат успех в Бундеслигата вече пет поредни мача.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК