Един от съперниците на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа Байер (Леверкузен) измъкна точка у дома срещу Хановер 96 с гол в последните секунди за крайното 2:2 в зрелище от осмия кръг на германската Бундеслига. Още в 7-ата минута Вендел от домакините пропусна дузпа, а след това гостите повеждаха на два пъти в резултата с попадения на Флорент Муслия (25) и Фелипе (54). Ларс Бендер (34) след пас на Юлиан Брандт изравни за 1:1, а след това и асистира на Карим Белараби (90+4), който в последните секунди оформи крайния резултат. Така „аспирините“ записаха второ поредно реми и са 13-и с 8 точки. Хановер 96 е с две точки по-малко на 16-ата позиция преди останалите срещи от кръга.

Бившата звезда на Лудогорец Върджил Мисиджан пък започна като титуляр за новака Нюрнберг, който падна с 1:3 от Хофенхакм и след 2 победи и едно реми записа първа домакинска загуба за сезона. Франките поведоха с гол на Хано Беренс (18-дузпа), но Райс Нелсон (50, 57) направи пълен обрат след подавания на Кадержабек и Демирай, а Адам Салай (67) оформи крайното 1:3 след нова асистенция на Кадержабек. Нюрнберг се свлече на 14-а позиция с 8 точки, а Хофенхайм е вече осми с 10 точки.

Аугсбург и РазенБалшпорт Лайпциг пък изиграха може би най-безличния мач от кръга, след като не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0. След ремито Аугсбург е девети с 9 точки, а „червените бикове“ са трети с 15 точки и една по-малко от втория Байерн, но и 5 зад лидера Борусия (Дортмунд).

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В БУНДЕСЛИГАТА - ТУК