Съперникът на Левски в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите Айнтрахт (Франкфурт) измъкна равенство 1:1 при гостуването си на Майнц 05 от втория кръг на Бундеслигата. Това се случи няколко дни преди реванша със "сините", след като първият мач в София завърши 1:1. 

Старши треньорът на „орлите“ Дино Топмьолер заложи на почти същата стартова 11-орка като от мача в българската столица. От състава бяха извадени единствено Аурелио Бута, Тута, Жуниор Дина Ебимбе и Йенс Петер Хауга, като Бута и Ебимбе влязоха през втората част.

Майнц излезе напред в резултата след 25 минути игра. Вратарят на Айнтрахт Кевин Трап излезе неразчетено при центриране към наказателното поле, изби лошо топката и я подари на Джа-Сун Лий, който с глава я прати в опразнената врата – 1:0.

Домакините бяха близо и до второ попадение в 42-рата минута, когато Нелсон Вайпер нанесе мощен удар от воле от наказателното поле, но встрани от десния страничен стълб.

Айнтрахт Франкфурт остана с човек по-малко в 63-ата минута, когато Ансгнар Кнауф получи втори жълт и респективно червен картон.

В 74-ата минута Антон Щах бе близо до това да реши всичко в срещата, след като получи хубав пас във вратарското поле, но не нацели добре топката и стреля слабо и Кевин Трап успя да избие в ъглов удар.

В добавеното време на срещата Айнтрахт успя да спаси точката, въпреки численото си изоставане, след като Дани Да Коста изпусна Жуниор Дина Ебимбе, който пусна топката за Омар Мармуш, а той от непосредствена близост не сгреши и на празна врата оформи крайното 1:1.

След това реми "орлите" имат вече 4 точки, докато Майнц е 13-и с 1.

МАЙНЦ 05 - АЙНТРАХТ (ФРАНКФУРТ) 1:1
1:0 Джа-Сун Лий (25), 1:1 Омар Мармуш (90+1)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!