Спортният директор на Байерн Матиас Замер иска да напусне поста си, твърди „Шпорт Билд“. Германското издание твърди, че 48-годишният бивш национал е имал среща с президента на баварците Карл-Хайнц Румениге и е поискал прекратяване на договора му, който изтича през 2017 година.

Причината за искането на Замер е свързано със здравословните му проблеми. В края на миналия сезон на Бундеслигата медиите забелязаха, че спортният директор отсъства от мачовете на тима. След това от Байерн обясниха, че Матиас Замер е в болница заради проблеми в мозъка.

Оттогава носителят на „Златната топка“ за 1996 година е в отпуск по болест, въпреки че вече е възстановен от проблемите с мозъка. Замер обаче обявил, че не е готов да се върна към работните си задължения.

Матиас Замер стана спортен директор на Байерн през 2012 година, когато напусна същата позиция в националния отбор на Германия. Още в първата си година на работа при баварците градът от Мюнхен спечели требъл (титла, купа на Германия и Шампионската лига) под ръководството на Юп Хайнкес.