Сривът на Борусия (Дортмунд) продължава и „жълто-черните“ вече седми пореден мач нямат победа в Бундеслигата. Тимът на Петер Бос направи 1:1 като гост на Байер (Леверкузен) в среща от 14 кръг на Бундеслигата. „Аспирините“ играха повече от едно полувреме с човек по-малко.

Мачът не започне добре за гостите, след като трябваше да правят принудителна смяна още в осмата минута. Максимилиан Филип получи контузия при двубой с Джонатан Та и беше изнесен на носилка. Вместо него влезе Андре Шюрле.

Кевин Фоланд откри резултата за Байер (Леверкузен) в 30-ата минута, когато при контраатака получи пас от Кай Хаверц и от централната линия проби до вратата на „жълто-черните“, преодоля вратаря Роман Бюрки и прати топката в празната врата.

В 41-ата минута „аспирините“ останаха с човек по-малко. Вендел получи червен картон заради фаул срещу Гонсало Кастро. Три минути след това Борусия направи втора принудителна смяна. Кастро напусна игра след нарушението при червения картон и отстъпи мястото си на Шинджи Кагава.

С човек повече тимът от Дортмунд стигна единствено до изравняване. Андрий Ярмоленко се разписа в 73-ата минута, когато на точката за дузпа получи топката от пробилия по лявото крило Шюрле.

С това равенство Борусия (Дортмунд) се срина на шесто място в класирането с 22 точки, на една пред осмия Байер (Леверкузен).

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА