Байерн може да използва един напълно непознат за широкия кръг футболни фенове нападател заради контузията на Роберт Левандовски. 18-годишният Мануел Винцхаймер попадна в групата на баварците за днешния мач от Шампионската лига срещу Селтик, въпреки че вероятно ще остане резерва за тима на Юп Хайнкес. Младокът обаче все пак може да се появи на терена срещу "детелините" тази вечер, ако нещата не вървят по план за германския гранд.

Мануел Винцхаймер е познато име само за тези, които следят доста надълбоко германския футбол и не се ограничават само с първите три дивизии на немската футболна пирамида. Младият талант е един от най-ярките таланти в клубната школа на Байерн и за момента дава надежди, че може да стане следващата звезда на Германия.

„Още в неделя разбрах, че ще попадна в групата за мача със Селтик. За мен това ще бъде невероятно преживяване. Надявам се, че ще получа шанс да играя и да бъда жокер за отбора“, заяви Винцхаймер пред „Билд“.

През настоящия сезон младият таран се представя внушително за юношите на Байерн. Статистиката му е повече от впечатляваща: 12 гола в седем мача. Освен това игра в пет срещи за втория тим на баварците в регионаллигата и в тях се разписа четири пъти.

Германският национал до 19 години е истински баварец. Роденият на 10 януари 1999 година нападател е преминал през всяко едно ниво на клубната школа на Байерн. През миналия сезон почти собственоръчно да спечели за тима си титлата на Германия за юноши до 19 години. За негово съжаление Байерн загуби със 7:8 след дузпи от Борусия (Дортмунд).

Дори бившият треньор на баварците Карло Анчелоти беше впечатлен от таланта на Винцхаймер и го взе в групата за лятното турне в Азия, където игра срещу Арсенал, Челси и Интер. На турнира „Ауди Къп“ пък се появи на терена срещу Наполи.

Изява срещу Селтик ще бъде сбъдната мечта за Мануел Винцхаймер. Само преди две седмици той блесна в Младежката лига на УЕФА срещу „детелините“. Тогава вкара два гола за успеха на Байерн с 6:2.
Превод от "Билд" на Веселин Русинов, БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПОНСКА ЛИГА 
РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА