Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Кондиционният треньор на Байерн (Мюнхен) Томас Вилхелми почина след дълго боледуване на 57-годишна възраст, съобщиха от клуба, откъдето добавиха, че са в дълбок траур заради трагедията.

Специалистът беше част от треньорския щаб на Байерн от 2007 година досега. Работил е заедно с редица наставници на баварците - Юп Хайнкес, Луис ван Гаал, Хосеп Гуардиола, Отмар Хитцфелд, Юрген Клинсман, Карло Анчелоти, Ханзи Флик, Нико Ковач, Юлиан Нагелсман и Томас Тухел.

Вилхелми има принос за изключително успешния период на отбора през последните години, в който те спечелиха редица трофеи, сред които 13 титли на Бундеслигата и два трофея в Шампионската лига. Фитнес треньорът също така имаше престои в Нюрнберг, Байер (Леверкузен) и националния тим на Германия.

"Целият клуб и не на последно място треньорският щаб и тимът, с които Томас Вилхелми работи толкова интензивно и дълго, са в дълбок траур. Томас Вилхеми обичаше и живееше за Байерн и своята работа. Той винаги знаеше какво е състоянието на играчите и беше близо до тях, особено в периодите на възстановяване от контузии, когато професионалните спортисти най-много се нуждаят от окуражаване. От над 17 години насам той беше част от екипа зад отбора и можеше винаги да се разчита на него. Той направи безценен принос за спечелването на толкова много трофеи през този дълъг период. Никога няма да го забравим, както и неговите човешки и професионални качества. Томас Вилхелми винаги ще бъде част от семейството на Байерн. Нашите мисли са с неговите съпруга и две дъщери”, коментира изпълнителният директор Ян-Кристиан Дреезен пред клубния сайт.