Бившият унгарски национал Пал Дардай поема поста старши треньор на закъсалия в класирането на Бундеслигата Херта (Берлин) от Сандро Шварц с незабавен ефект, съобщиха от клуба.

"Сандро и неговият треньорски екип инвестираха много работа, енергия и страст в развитието на отбора всеки ден. Бихме искали да му благодарим за това и да му пожелаем всичко най-добро за в бъдеще. В същото време съм много доволен, че Пал се съгласи да поеме нашия отбор в тази предизвикателна ситуация", заяви спортният директор на клуба Бенджамин Вебер. Двамата – Дардай и Вебер, утре ще дадат пресконференция за медиите, се казва още в съобщението на клуба.

Конкретната причина аз уволнението на Сандро Шварц беше тежката загуба с 2:5 при гостуването на Шалке’04 в петък. Двата отбора заемат последните две места и са сериозно застрашени от изпадане. След успеха си обаче, Шалке се измъкна на 17-ата позиция, а най-ниско слезе Херта. Шест кръга преди края берлинчани все още могат да се спасят дори директно, тъй като са на 4 точки от 15-ия Бохум.

46-годишният Дардай се връща за трети път на треньорската скамейка на отбора, в който прекара 15 години като футболист, сега със задачата да ги измъкне от трудното положение.