Нападателят на Байерн Хари Кейн може да подобри рекорда на Роберт Левандовски в Бундеслигата от 41 гола за сезон. Това обяви треньорът на баварците Томас Тухел след гръмката победа с 8:1 срещу Майнц в Мюнхен, при която английският нападател отбеляза своя четвърти хеттрик в шампионата, достигайки 30 попадения девет мача преди края на сезона.

"Вярвам, че Хари ще постигне всичко. Той прави това, което винаги е правил през цялата си кариера. Той вкарва, той е модел за подражание, той е страхотен човек. За мен е удоволствие да му бъда треньор", каза Тухел на пресконференция след двубоя.

Спортният директор Кристоф Фройнд добави: "Хари е феномен с головете, които бележи. Но също така е невероятно как работи за отбора".

Всичко, което липсва на Кейн, е трофей, който никога не е печелил с Тотнъм и с националния отбор на Англия. Байерн изглежда ще пропусне титлата в Бундеслигата за първи път от 12 сезона, след като Байер Леверкузен води убедително на върха. "Баварците" отпаднаха и от турнира за Купата на Германия, но продължава на четвъртфиналите на Шампионската лига.