Айнтрахт (Франкфурт) разстрогна спонсорския договор с руската компания за кибер-сигурност "Касперски Лаб", съобщава пресслужбата на клуба.

Решението за прекратяването на споразумението е свързано с официално предупреждение от ведомството за безопасност на информационните технологии на Германия (BSI), откъдето са изразили сериозни съмнения в надеждността на продукта. Компанията е руска, основана е в Москва, където е и седалището ѝ. От клуба от Франкфурт обаче твърдят, че това няма нищо общо.

"Винаги сме давали да се разбере, че партньорството с "Касперски Лаб" се основава на факти и отношения в бизнеса, а не на принадлежността ѝ към тази или онази страна. Но в последно време след предупреждение от страна на BSI нашето отношение към компанията се промени. И ние уведомихме "Касперски Лаб" за незабавното ни разтрогване на спонсорския договор с тях. Ние имахме през последните години честно и точно сътрудничество с всички хора, които бяха изпратени при нас като лица на контакта. Съжаляваме за решението си, но не можем да подминем предупреждението от нашето ведомство за кибер-сигурност", заяви изпълнителният директор на Айнтрахт Аксел Хелман.

"Касперски Лаб" се е специализирала в разработката на системи за защита от компютърни вируси, от хакерски атаки както за бизнеса, така и за дома. Компанията продава продукти в над 200 страни. Предвид спецификата на работата им, германските служби са излезли с препоръката към Айнтрахт.