Президентът на Байерн Ули Хьонес обяви, че изненадата в Бундеслигата РазенБалшпорт (Лайпциг) е основната заплаха за статута на баварците като шампион на Германия.

64-годишният Хьонес вчера беше преизбран, след като изтърпя присъдата си за укриване на данъци. В също време „червените бикове“ от Лайпциг спечелиха с 4:1 гостуването си на Фрайбург и взеха аванс пред Байерн, който днес приема Байер (Леверкузен). Тимът на Карло Анчелоти сдаде първото място преди седмица, когато загуби с 0:1 дербито с Борусия (Дортмунд).

„Лайпциг спечели с 4:1 и сега имаме нов враг до Борусия (Дортмунд), с който трябва да се борим. Ако трябва да съм честен, в последните години нямахме конкуренция и изглежда се отпуснахме. Сега имаме ново предизвикателство. Лайпциг е амбициозен и млад отбор, който има прекрасен треньор като Ралф Хазенхютъл. Ние добре го познаваме и знаем неговите качества. Знаете, че той приключи състезателната си кариера в нашия втори отбор. Колкото повече си спомням за това, толкова по-забавно ми става“, обяви Ули Хюнес пред годишното общо събрание на Байерн.

В управата на баварците остана празнина в поста на спортен директор, след като Матиас Замер напусна в края на миналия сезон заради здравословни проблеми. Председателят на управата Карл-Хайнц Румениге отново намекна, настоящият капитан на Байерн Филип Лам може да заеме поста след края на кариерата си.

„Всички съзнаваме, че имаме нужда от спортен директор. Ще имаме такъв и това ще стане в нетолкова далечно бъдеще. Имаме предвид човек за този пост, но той в момента играе футбол и имаме нужда от него на терена“, заяви Румениге.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА