Унион (Берлин) се изкачи на трето място в класирането на германската Бундеслига с категорична победа с 3:0 срещу опашкаря Щутгарт в среща от 26-ия кръг. Столичният тим е само на точка от Байерн и на две от Борусия (Дортмунд) преди мача между лидерите тази вечер на "Алианц Арена".

Унион, който спря серията си без успех в Бундеслигата с победа над Айнтрахт преди паузата за международни мачове, вкара първия гол в началото на второто полувреме. Жером Русийон центрира в наказателното поле и Шералдо Бекер засече топката с победното попадение.

В 65-ата минута Кевин Беренс бе точен на добавка за 2:0, а Генки Харагучи от Щутгарт си вкара автогол само три по-късно и оформи крайния резултат.

Унион е с четири точки пред четвъртия Фрайбург, който днес стигна само до равенство 1:1 с Херта Берлин. Винченцо Грифо изведе домакините напред в резултата в 52-та минута, но гостите от столицата изравниха в 77-та чрез Йесик Нганкам.

С още две точки пасив на петото място е РБ Лайпциг, който допусна тежко поражение с 0:3 срещу осмия Майнц след голове на Ингвартсен (9), Ажорк (57) и Кор (67). Байер (Леверкузен) пък е седми след победа с 3:0 над Шалке 04 в Гелзенкирхен след попадения ма Фримпонг (50), Виртц (61) и Азмун (90).

В другите срещи от съботния следобед Фрайбург и Херта завършиха 1:1, а Волфсбург и Аугсбург направиха 2:2 на "Фолксваген Арена".

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!