Спряганият като сигурно попълнение на Манчестър Сити защитник Холгер Бадщубер най-вероятно ще напусне баварците, но ще остане в германската Бундеслига. 27-годишният централен бранител може да премине в Шалке 04, твърди Sport Bild.

Бадщубер иска да играе по-редовно и това е причината за предстоящата му раздяла с Байерн. Първоначално се появиха информации, че Манчестър Сити са постигнали договорка с баварците да вземат германеца под наем до края на сезона като алтернатива на белгийския национал и капитан Венсан Компани. След това обаче мениджърът на „гражданите” Хосеп Гуардиола отрече да иска да взима Бадщубер в състава си.

Шалке 04 търси подсилване на редиците си заради множеството контузени играчи, въпреки че капитанът Бенедикт Хьоведес е почти възстановен. Байерн не иска напълно да продава правата на Бадщубер и най-вероятно ще го пусне под наем в друг клуб, след което ще продължи изтичащия му след края на сезона договор.

Интерес към бранителят проявяват още Волфсбург и Байер (Леверкузен), където обаче самият футболист няма желание да играе.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА