РазенБалшпорт (Лайпциг), който се е устремил към промоция в Бундеслигата, обяви треньора си за следващия сезон. Тимът на компанията „Ред Бул“ ще бъде воден от Ралф Хазенхютъл.

48-годишният австриец в момента е начело на елитния Инголщад, но реши да не подновява договора си, който изтича в края на сезона. Неговият контракт с „червените бикове“ е до лятото на 2019 г.

В момента начело на РазенБалшпорт (Лайпциг) е Ралф Рангник, но той вече беше обявил, че няма повече намерение да съвместява треньорската длъжност с поста на спортен директор и ще продължи да работи само като шеф.

РазенБалшпорт (Лайпциг) беше основан през 2009 г., когато „Ред Бул“ купи футболния клуб от Маркранщад и го премести в Лайпциг. Заради германското законодателство, забраняващо на отбори да носят имената на фирми, клубът беше кръстен РазенБалшпорт, като съкращението РБ прави асоциацията с „Ред Бул“. След това тимът започна от пета дивизия, минавайки постепенно в по-горни групи.

В момента „червените бикове“ от Лайпциг са втори във Втора Бундеслига с 64 точки, на пет пред третия Нюрнберг. До края на сезона остават два кръга. В елита директно се класират първите два тима, като Фрайбург вече си осигури промоция. Третият в класирането играе плейоф с 16-ия в Бундеслигата.