ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Шампионът Байерн и лидерът Байер (Леверкузен) завършиха зрелищно 2:2 в Мюнхен първи мач от четвъртия кръг на германската Бундеслига. Хари Кейн (7) и Леон Горетцка (86) на два пъти даваха аванс на домакините, които играха в новите си специални екипи за тазгодишното издание на "Октоберфест", но Алехандро Грималдо (24) и  Есекиел Паласиос (90+4-дузпа) донесоха точка на "аспирините". Така те запазиха първото място във временното класиране с 10 точки и по-добра голова разлика от баварците.

Домакините поведоха след два седем минути игра, когато отбита топка стигна до Хари Кейн, а англичанинът с глава я прати в мрежата на Лукаш Храдецки за 1:0, реализирайки четвъртия си гол от началото на сезона.

В 24-ата минута Леверкузен изравни чрез Алехандро Грималдо, който изпълни по великолепен начин пряк свободен удар в горния ляв ъгъл за 1:1.

В 33-ата минута попадение на Виктор Бонифейс от гостите не бе признато заради засада, а до края на полувремето пропуски за баварците направиха Серж Гнабри и Лерой Сане.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката в 57-ата минута пред Хари Кейн се откри страхотен шанс, след като английският национал пое прецизно подаване в наказателното поле и шутира на сантиметри от десния страничен стълб.

Леверкузен опита да натисне и в 78-ата минута Виртц се озова сам срещу вратаря, но нацели левия страничен стълб. Две минути след това Бонифейс излезе на добра позиция и нанесе удар по земя, но вратарят Свен Улрайх спаси.

Пропуските на гостите бяха наказани в 86-ата минута, когато влезлият от резервната скамейка Матис Тел намери Леон Горетцка в наказателното поле и халфът се разписа за 2:1.

Дълбоко в добавеното време на срещата Алфонсо Дейвис извърши глупаво нарушение в наказателното поле срещу Йонас Хофман и след преразглеждане на ВАР съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Есекиел Паласиос, който оформи крайното 2:2. В осмата минута от добавеното време попадение на Дайо Упамекано с глава за домакините не бе зачетено заради засада.

БАЙЕРН - БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) 2:2
1:0 Хари Кейн (7), 1:1 Алехандро Грималдо (24), 2:1 Леон Горетцка (86), 2:2 Есекиел Паласиос (90+4-дузпа)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!