За вратарските умения на Мануел Нойер отдавна е казано всичко. Световният шампион за 2014 година изведе футбола на съвсем различно ниво, защото показа колко важна част е вратарят в схемата на един отбор при изнасянето на топката и при спирането на атаките на противника. Стражът на Байерн Мюнхен, който беше избиран неизменно за №1 на планетата от 2013 до 2016 година, често е влизал в ролята на либеро и дори на плеймейкър, пускайки точни пасове до милиметър.

На една от тренировките на баварският колос Ману се изяви и като истински реализатор, вкарвайки практически от невъзможна позиция. Байерн веднага се похвали с видеото в социалните мрежи.

Става дума за добре познато изпълнение сред топ-футболистите на тренировка - опит да се вкара гол чрез външен фалц от позиция, от която топката се нуждае от много въртеливо движение, за да опише траектория, подобна на парабола.

Централният защитник на мюнхенци Матс Хумелс пробва късмета си, но без успех. След това същото стори още един играч на Байерн, докато не дойде моментът, в който Нойер показа как се прави с небрежно на пръв поглед изпълнение.